Tantehilde.be

365 dagen in mijn blootje?

Categorieën: kleren en kleedjes Reacties: 19 woensdag, 28 november 2012 19:42

Ik ben zwaar verleid geweest op Stiel&Stijl. Twee dagen lang knipoogde en lonkte het naar mij. Toen het weekend voorbij was, ben ik bezweken: Een kleedje in een retrostofje van bij Annamarieke. Het kleedje zit mij als gegoten, het is precies mijn maat, het is een geweldig retro modelletje, niet te kort, niet te lang. Ik ben dus erg blij dat ik mezelf dat pleziertje gegund heb. Ja “een pleziertje” want een kleedje nodig? bwa nee, eigenlijk niet. Ik heb een volle kleerkast en ik draag uiteindelijk altijd dezelfde spulletjes. Ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Wie heeft er ook niet een volle kleerkast, trekt alle dagen hetzelfde aan, en koopt voor elke gelegenheid iets nieuws?

Ik ga het proberen. Ik ga een jaar lang geen kleren kopen. Dat bedacht ik me op het einde van het weekend van Stiel&Stijl, met mijn nieuw kleedje in mijn handen. 365 dagen dus. Ik spreek wel uitsluitend voor mezelf. Ik durf zo een uitspraken niet doen in naam van mijn kinderen, want ik weet hoe slijtig ze zijn op kledij, hoe snel ze soms kunnen groeien.

Maar kijk, hier zit ik dan met een ei in mijn handen, de kousen te stoppen. Want op de kleren die we al hebben, wil ik dan wel zuinig zijn.

365 dagen mag ik wel iets naaien voor mezelf, maar dan met een stofje dat ik uit mijn kast vis:

Tja, wie wat spaart, die heeft wat he:

En als we het écht koud hebben, dan doen we een kattenpelsje rond onze nek:

“Findus”, 8 weken oud, bijnaam ‘groene erwten’. (Kennen jullie dat niet, van opa Pettson, die van zijn buurvrouw een katje krijgt en het beestje Findus noemt, omdat ze in een doos ‘Findus, groene erwten’ zat. Welja, dan weet je het nu he)

“Minoesj”, 8weken, zus van Findus.

Tja, als je kinderen kattennamen laat kiezen…

19 Reacties »

 1. absolutely <3 Petson en Findus, al 20 jaar lang.
  Veel goeie moed met je voornemen!

  oon woensdag, 28 november 2012 21:04

 2. Succes ermee! Ik heb hier precies dringend ook zo'n ei nodig. Findus, hoe schattig, hij lijkt er zelfs een beetje op. Hier heb ik horen fluisteren dat de Sint een nieuw Opa Pettsonverhaal in de zak heeft zitten, hoera!

  nowelja woensdag, 28 november 2012 21:05

 3. Een dapper voornemen. Hoewel ik lang niet veel meer koop voor mezelf, durf ik dat voornemen toch niet maken. En wat ik nu het meeste mis in deze blogpost: een foto van dat bewierookte kleedje! Met jou erin, uiteraard :-)

  An woensdag, 28 november 2012 21:15

 4. Findus!!  En looove opa Petson :-) ik zou het toch niet kunnen, 365 dagen, dat is lang hoor!

  Katrien woensdag, 28 november 2012 21:25

 5. Findus, da's een perfecte naam voor dat katje! En Minoesj, tja, dat hoort gewoon zo zekers? Trouwens, als ge last hebt van stofoverschot, ik wil wel eens komen neuzen ;-) Veel succes met uw voornemen!

  With Love - by Eva woensdag, 28 november 2012 21:33

 6. Mijn zoon was al heel jong hevige fan van Petson en Findus! Een hele reeks cavia's kregen die namen. En een jaar gaat rap hoor tante, het is maar hoe je het bekijkt. Tijd is zo relatief!

  Storm woensdag, 28 november 2012 22:22

 7. Leuk, als kind kozen wij ook Findus als naam voor onze kat. Nog een paar vraagjes: ik heb zo'n ei, maar weet niet hoe te stoppen. Kan je geen tutorial maken? En als nieuwe kleren kopen niet meer mag, mag je dan wel nog patroontjes kopen?

  les quatre mères woensdag, 28 november 2012 22:59

 8. Wauw, dapperrrrrr!!!! Hopelijk laat je ons regelmatig weten wat je NIET gekocht hebt, wat je zwaar viel, etc. Ter lering ende vermaak.

  MultiVroon donderdag, 29 november 2012 00:13

 9. Herkenbaar, hier is het Vlagje (de kat) en Lekstok en Huisje (de kippen).
  Ik heb een jaar niks nieuws kopen achter de rug, tweedehands wel.
  Goed doenbaar en erg fijn om af en toe eens van uzelf te mogen denken: 'amai, ik ben goed bezig!'.

  Leen* donderdag, 29 november 2012 07:49

 10. Dat zal best goed komen om een heel jaar geen kleding voor jezelf te kopen als ik die gigantische kast met stoffen zie. En wat een super schattige katjes! :)

  Tante Jannie donderdag, 29 november 2012 10:21

 11. hihi en ik die dacht da'k een 'volle' kast stof had !

  miss V. donderdag, 29 november 2012 10:28

 12. Kijk eens aan, dat lezen we graag! Allez, ik toch :-) Dat gaat natuurlijk lukken, zelfvoorzienend als jij bent. 

  la merlette blanche donderdag, 29 november 2012 14:42

 13. Moh zeg, zo'n lieve poesjes!
  Ik heb dit jaar ook 'ongeveer' zoiets gedaan. Allez, 't is te zeggen, ik was mild voor mezelf. Ik mocht elke maand 1 nieuw kledingitem kopen, en mocht nog wel nieuwe lingerie (broodnodig) en tweedehandskleding kopen. Wel goed geslaagd, al zeg ik het zelf! Misschien dit jaar mij ook eens wagen aan het 'niks nieuws kopen'? We zullen zien! Succes alleszins, dat komt hier helemaal goed!

  Elisse donderdag, 29 november 2012 19:25

 14. Veel succes!!  Met zo'n uitgebreide stoffenverzameling kan dat geen probleem zijn!
  Ik wil dat ooit ook eens doen maar met mijn wisselend figuur (nu 32 weken zwanger) zal ik dit toch nog een paar jaar moeten uitstellen tot mijn gewicht terug stabiel is.
  En inderdaad een super schattige poesje!

  Villa speelmama donderdag, 29 november 2012 22:05

 15. Ik weet niet of me dat zou lukken! Ik kan echt genieten van shoppen. Ook al doe ik dat niet zo vaak!
  Ik ben er zeker van dat je jouw jurkje vaak zal dragen. Het is een pareltje!
  Ga je ondergoed ook zelf maken? Een gans jaar met hetzelfde lopen?

  Griet dinsdag, 4 december 2012 10:49

 16. Onze kat heet ook Findus, en de andere Spook.
  Zelfgekozen, trouwens.
  Onze babysitkinderen hadden ook ooit namen mogen kiezen.
  Daar heette één van de katten "Tette", om maar weer eens te tonen dat alles erger kan ;-)

  Katrien donderdag, 6 december 2012 14:25

 17. Goei plan Tante Hilde! En het is best te doen za! 
  Ben bezig van 1 april en heb er nietecht problemen mee. Heb mezelf wel 3 bonussen gegeven die ik over het hele jaar kan opsouperen. Heb eentje gebruikt om loopschoenen te kopen, had ik echt wel nodig… Nog 2 te gebruiken. 
  Ondertussen zit er een klein Ukje in men buik en stilaan beginnen men kleren wat te spannen. Maar ik probeer om met gekregen en zelfgemaakte zwangerschapskledij men plan te trekken. 
  Ik kwam ondertussen tot de conclusie dat je helemaal niet veel kleren nodig hebt. En ik vind het zelfs een verademing om niet voortdurend op zoek moete te gaan naar dát specifieke kledingstuk in dat specifieke kleurtje. Ik combineer nu zaken die ik voordien niet samen zo dragen maar die toch tof zijn zo! 
  Ik wens je veel doorzettingsvermogen! 

  Tante Trijn vrijdag, 7 december 2012 01:17

 18. tof! En nu weet ik ineens waarvoor dat houten ei dient dat in mijn net gekochte naaidoos vol stopdraad enzo zat die ik net op de rommelmarkt gescoord heb. Komt inderdaad goed van pas! En inderdaad mensen kopen veel te veel en totaal niet bewust meer. Als je dingen bewuster koopt, heb je er meer geniet van. Denk ik dan toch…

  caro zaterdag, 15 december 2012 22:19

 19. [...] Wij dachten dat je een jaar lang geen kleren ging kopen, en we zien daar iets piepen onder je truitje dat we nog nooit gezien [...]

  Pingback Hey tantehilde « Tantehilde.be zaterdag, 12 januari 2013 15:43

RSS feed TrackBack URL

Geef een reactie