Tantehilde.be

Sponzzz en zon!

Categorieën: kleren en kleedjes Reacties: 13 dinsdag, 26 april 2011 09:29

(kijk ook eens naar het aangepast schoeisel)

 

3 broekjes en 4 rokjes voor 3 kindjes uit 3 keer 50cm spons, van hele snelle makelij… Stof knippen zonder patroon, de tailleband is van boordstof, geen elastiek in de taille want het mag niet spannen, alles met de overlock gemaakt.

update: meer spons en zon bij elisanna en nog sponssss bij eloleo

Tantehilde op de vitrine

Categorieën: De Vitrine, de winkel, poppen Reacties: 6 vrijdag, 8 april 2011 12:20

Ik heb een heel klein beetje gelogen tegen jullie. Dat van ‘ we gaan heel binnekort verhuizen’ is nog wat uitgesteld.  We wonen nog steeds waar we wonen..en omdat ik vond dat we nog niet genoeg poppen hadden om mee te verhuizen, heb ik er een paar bijgemaakt. De teller staat al op 28, ze zijn bedoeld voor op DE VITRINE, 22mei in Brugge! Allen daarheen om ze te bewonderen!

 

 

De vitrine * klik*

Visjes

Categorieën: keuken, kinderen Reacties: 14 vrijdag, 1 april 2011 21:03

Terwijl ik met de 3 jongsten even weg moest, mochten de 2 oudsten alleen thuisblijven. Toen we na een halfuurtje weer terug waren, werd ik met een smoes weer naar buiten gestuurd: “Je moet even kijken wat we in het zand gemaakt hebben”. Na wat protest van mijn kant – ik had geen zin in zandtaarten – ging ik toch maar even kijken. Niks te beleven in die zandbak, dus ging ik toch maar naar binnen en verwachtte daar een aprilvis.

Maar ik had het fout: ze hadden hun kinder-kookboeken bovengehaald, de tafel gedekt, en drie gerechtjes klaargemaakt: fruitsla, bananenmilkshake en een soortement pizza met getoast brood-ketchup-kaas.

Er stonden bloemen op tafel, servetten keurig geplooid en het 100-jarig melkkannetje (van de allerbovenste plank van de kast!!) was uitgehaald voor de milkshake:

Ik hoefde dus niet meer te koken vandaag en had alle tijd om visjes te tekenen:

Na al die vissen die ze met veel ‘stiekeme’ rugklopjes op mijn rug geplakt hadden, hadden ze dat wel verdiend. En omdat ik écht stiekem kan plakken, hadden ze niks door! Ooh, daar heb ik nu echt plezier in zeg!