Tantehilde.be

Spannende avonturen op de boerderij.

Categorieën: beesten Reacties: 5 woensdag, 29 april 2015 09:48

's Morgens als ik koffie sta op te gieten, staar ik wat uit mijn keukenvenster.  Op een ochtend, ik moet nog niet goed wakker geweest zijn, zag ik een gek tafereel:

"Wat zitten die katten toch zo raar te kijken naar die kip?…o wacht..ik heb helemaal geen grijze kip…"

Mevrouw de kat keek vol ontzag naar de scherpe klauwen en snavel van mevrouw de sperwer en droop het af. Ik daarentegen, raapte mijn handschoenen, mijn moed en een (vers proper!) laken van de waslijn en heb -zonder koffie (want die raakte niet klaar) – het gewonde dier gevangen en belde het opvangcentrum voor vogels in Opglabbeek. 

 

Mevrouw de sperwer was wat suf, maar bleek eigenlijk alleen een bloedneus te hebben, maar geen gebroken vleugels of poten. Waarschijnlijk is ze tegen de venster gevlogen en alleen wat door elkaar geschud.  En dus mocht mevrouw bij mij in een kartonnen doos uitrusten. Een paar uur later lieten we ze weer vrij, onder grote belangstelling van een hoop fotografen. Ik hoopte een foto te kunnen maken van haar vlucht. Maar ze vloog omlaag in plaats van omhoog. Ze heeft zich nog even onder de haag schuil gehouden, maar is nadien toch vertrokken. Enfin, dat hoop ik toch..

Man, wat is het hier toch altijd spannend op de boerderij!

Slaapwel Filip, mijn beste bokkenvriend.

Categorieën: beesten Reacties: 5 donderdag, 9 april 2015 23:30

Filip mijn bok, mijn liefde, je was schoon, slim en grappig. Ondeugend en ongeduldig was je ook. Je werd geboren op 4 december 1999, de trouwdag van Filip en Mathilde. Je was mijn langverwachtte geit, mijn verlovingsgeschenk. Jij was de koning van het erf. Je ontsnapte uit elke wei of stal, brak elke deur stuk en at alle planten op. Je smulde stiekem alle aardbeien-bloesems op en bemekkerde dan nadien luid je schuld. Je hield van boomschors, kersenboomschors-eten was je specialiteit. Je liep mij overal achterna als een hondje en volgde mij tot in de keuken om daar aan de planten te knagen. Met je wilde bokkesprongen tegen de hond Belle verloor je bijna een oor. Je deed wilde achtervolgingen met de hond Ronja en brak toen je pootje. Maar je was sterk en koppig en je genas elke keer. Geen dier was te groot voor jou of je was de baas: in de stal bij de paarden was je een prins, bij de schapen was je de koning. We moesten je horens een stukje afzagen omdat je te wild tegen de schapen tekeer ging als je bieten te eten kreeg. En weet je nog dat je bijna stikte in die koord waarmee je aan de boom vastgebonden was? Toen je 10 jaar werd, en elke winter moeilijker werd voor jou, vroeg ik voorzichtig hoe lang een geit kon leven. “9 jaar” zei wouter. Toen je 11 werd, kon een geit volgens hem 10jaar worden… Ik durfde het de laatste winter niet meer te vragen. Je was oud en mager geworden, je was dan ook al 15 jaar.  15 jaar lang was je mijn beste bokkenvriend en onze liefde was wederzijds. Ik ga je missen, Filip, ik ga je apen-streken missen..

 

 

nr 293 Jeanne

Categorieën: poppen Reacties: 7 dinsdag, 24 februari 2015 09:21

Jeanne is gemaakt naar de tekening van haar geboortekaartje. Want Jeanne gaat grote zus worden en daar hoort een speciaal kadootje bij. Dat kaartje…ik voelde mij plots weer 6 jaar als ik aan Jaklien Moerman denk. 'Een schaap met witte voetjes', 'Floris en Floriaan', 'Een molen voor Annelientje (mijn favoriet!), 'Een koffertje vol dromen', 'Gaatjes in de hemel',  'Simon en Saartje'…enfin, de halve boekenkast uit mijn kindertijd. Welk was jouw favoriete verhaal?

Echte wol

Categorieën: beesten Reacties: 7 donderdag, 12 februari 2015 11:40

Echte wol, er gaat toch niks boven echte wol! (ja ik weet het, ik spreek mezelf tegen met het breien van de laatste truien..)

Maar wanneer zou dat eens gebeuren dat ik iets met die wol ga doen…nu heb ik wéér een zak wol bijgehouden..mijn man vloekt een beetje. Net zolang waarschijnlijk tot het wolletje een bolletje en dan een trui wordt…

“Is mijn trui al af?”

Categorieën: breien Reacties: 6 zaterdag, 7 februari 2015 01:03

'"En? en? en? is mijn trui af???"

"Gisteren al ;) Maar het is meer mijn maat, sorrrrryyyy"

"neeeee, kga wenen!"

Ik heb het dan toch maar aan haar gegeven. Ze had tenslotte een oversized trui gevraagd…

Om het zelf te maken: Hier is de beschrijving in twee maten: 140 en een vrouwenmaat

 

Ouder »