Tantehilde.be

pop nr 284 Klara

Categorieën: poppen Reacties: 5 maandag, 20 oktober 2014 09:50

Een paar jaar geleden maakte ik een popje voor het pasgeboren nichtje Anna van Vink: het was een winters popje voor een winterkindje. Afgelopen zomer werd Klara geboren, een zomers zusje voor Anna. Ik kreeg een mailtje of ik een zussenpopje kon maken: "Klara is een echt lentekindje, buiten wordt ze helemaal rustig en ze schaterlacht van gras dat kietelt. Ze heeft donker krulhaar en zwarte pretoogjes die altijd glanzen. Ze kreeg een groen mutsje van haar tante bij de geboorte. Wat denk je van een popje met een jurkje met grasprint, blote benen, en een groen mutsje?"

En zo zien jullie het resultaat op de foto's: een zomers popje in fris groen met blote beentjes zodat ze het gras voelt kriebelen aan haar teentjes..

Popje nr 283 Boaz

Categorieën: poppen Reacties: 2 donderdag, 16 oktober 2014 14:59

Stoere jongens krijgen van mij een stoer popje: welkom Boaz!

Nieuwe workshop poppenmaken: voor kinderen!

Categorieën: tussendoor Reacties: geen woensdag, 17 september 2014 16:41

Annamarieke en ik hebben een leuk plannetje bedacht… Deze keer mogen de volwassenen thuis blijven en geven we de kans aan 6 kinderen om tijdens een 2-daagse in de kerstvakantie hun eigen hippe pop te maken en van kleedjes te voorzien!
Wil jij bij die 6 gelukkigen zijn? Alle info en inschrijvingen bij Annamarieke: *Klik hier*

 

Kuikens en Jo & Jo.

Categorieën: beesten, de boerderij Reacties: 3 woensdag, 3 september 2014 00:16

Er zijn schone dingen in het leven. Maar het aller-allerschoonste is toch een kloek met kuikens. (…vooral als het onze eigen kloek is, die ons bij thuiskomst na het verlof verblijdt met haar 6koppig kroost: een geel, een zwart en 4 gespikkelde mini's).

En nóg schoner zijn onze twee loopeendjes Jo & Jo* die al kwekkend alle slakken uit de moestuin gaan verdelgen. Met zo een schoon gemeenschappelijk doel gaan wij vast en zeker de beste vriendjes worden. Ook met de oudste zoon zijn ze al beste vriendjes, want hij bouwde eigenhandig (en een klein beetje hulp van de nonkel) een enig écht eendenhok!

Smakelijk!

*Jo&Jo want we nog niet weten of het vrouwtjes, mannetjes of ééntje van elk is..en zo moeten we ook geen namen onthouden. Wie geeft er nu eigenlijk namen aan eenden?

Floddertrui en bloesje: de handleidingen

Categorieën: handleiding, kleren en kleedjes Reacties: 4 dinsdag, 12 augustus 2014 22:44

1. nodig: 1m stof dubbelvouwen en knippen volgens de aanwijzingen. (dit kan breder of smaller, meet jezelf even op!)

2. Vouw nogmaals dubbel (in de andere richting nu, je hebt dus 4 lagen stof op elkaar!): aan deze stofvouw knip je de halslijn, aan de andere kant de schouderlijn en de zijlijn. Tip: meet met een tshirt en zorg dat je zeker 10cm breder knipt, en zorg dat de halslijn de armsgaten niet te breed worden.

3.Leg de panden open met de goede kanten op elkaar en stik één schoudernaad.

4. Halsboord: neem een reep stof: 4cm breed en +- even lang als de halsopening. Vouw de reep dubbel in de lengte en zet aan de goede kant van de halslijn vast waarbij je de boord een beetje uitrekt tov de trui.

5. Leg de goede kanten weer op elkaar en stik de 2e schoudernaad. Zet nu ook mouwboorden aan (zelfde manier als de halsboord)

6. Stik de zijnaden met de goede kanten op elkaar

7. De tailleboord is heel wat smaller dan de onderrand van de trui: stik deze eerst dicht tot een tunnel, en zet hem dubbelgevouwen onderaan vast.

-

-

Het bloesje is nog simpeler te maken, maar hiervoor teken je eerst het patroon op papier.

Rugpand: vouw een tshirt dubbel en leg de middenachternaad tegen een rechte rand van je papier. Teken het halve tshirt iets ruimer (+3cm breder) over op je papier. Klaar.

Voorpand: Neem hiervoor je getekende rugpand en leg het schuin op het papier: bovenaan komt het zeker 4cm van de papierrand af en onderaan tot tegen de rand. Teken de hals: zeker 20cm hoger en met een vloeiende lijn terug naar de schouder. Klaar.

Om het in elkaar te zetten stik je de schoudernaden en de zijnaden en werk je alle randen af met een rolzoom op de overlock. Als je tricot gebruikt zal je het gewoon over je hoofd kunnen trekken, bij niet-rekbare katoen kan het zijn dat je op op de middenruglijn een knip van 10cm moet geven. Deze rand werk je dan af met een biais (geknipt uit dezelfde stof), of een randje naar binnenvouwen en vaststikken. Met 2 striklintjes bovenaan sluit je de bloes.

En nu zou ik nog mijn tricot versie willen tonen, maar ik ben dat bloesje tussen de was en de strijk en de stapels kleren eventjes kwijtgeraakt…

Ouder »