Tantehilde.be

nr 293 Jeanne

Categorieën: poppen Reacties: 7 dinsdag, 24 februari 2015 09:21

Jeanne is gemaakt naar de tekening van haar geboortekaartje. Want Jeanne gaat grote zus worden en daar hoort een speciaal kadootje bij. Dat kaartje…ik voelde mij plots weer 6 jaar als ik aan Jaklien Moerman denk. 'Een schaap met witte voetjes', 'Floris en Floriaan', 'Een molen voor Annelientje (mijn favoriet!), 'Een koffertje vol dromen', 'Gaatjes in de hemel',  'Simon en Saartje'…enfin, de halve boekenkast uit mijn kindertijd. Welk was jouw favoriete verhaal?

Echte wol

Categorieën: beesten Reacties: 7 donderdag, 12 februari 2015 11:40

Echte wol, er gaat toch niks boven echte wol! (ja ik weet het, ik spreek mezelf tegen met het breien van de laatste truien..)

Maar wanneer zou dat eens gebeuren dat ik iets met die wol ga doen…nu heb ik wéér een zak wol bijgehouden..mijn man vloekt een beetje. Net zolang waarschijnlijk tot het wolletje een bolletje en dan een trui wordt…

“Is mijn trui al af?”

Categorieën: breien Reacties: 6 zaterdag, 7 februari 2015 01:03

'"En? en? en? is mijn trui af???"

"Gisteren al ;) Maar het is meer mijn maat, sorrrrryyyy"

"neeeee, kga wenen!"

Ik heb het dan toch maar aan haar gegeven. Ze had tenslotte een oversized trui gevraagd…

Om het zelf te maken: Hier is de beschrijving in twee maten: 140 en een vrouwenmaat

 

Een pull per week!

Categorieën: breien Reacties: 6 donderdag, 5 februari 2015 10:26

Er is één ding waardoor ik toch van de winter hou. Of wacht, twee dingen: de kachel en winter-breien. En het allerbeste is een combinatie van beide. De breimachine staat niet bij de kachel, noodgedwongen moest ik dus de breipriemen uithalen voor mijn combinatie der dromen. Deze trui werd dus écht met de hand gebreid. En het kind is zo dankbaar, want ze draagt de trui al 2 weken non-stop en was afgelopen weekend heel boos omdat ze het 's nachts niet mocht dragen en was de ochtend nadien nog veel bozer omdat de trui in de wasmachine zat.

Model: slobbertrui

Maat: oversized

Kapsel: in de stijl van geitewollensokken, niet gekamd dus

Broek: onder het moto 'laat uw kind zelf de kledij kiezen'

Boots: duur, want door het intens gebruik veel herstellingen nodig

Met vooral veel avond-breien en af en toe wat ochtend-breien was deze trui op 6 dagen klaar. Een wonder!

Wonder twee: Ik heb het patroon uitgeschreven! Vooruit met de geit met die breipriemen!

Borstbollen

Categorieën: breien, keuken Reacties: 3 vrijdag, 30 januari 2015 14:52

Het is winter en koud en donker. En buiten hoor ik 'tsjup tsjup tsjup' de sneeuw die wegdruppelt. Maar ik zit gezellig bij de kachel met een breiwerkje en een snoep in mijn mond. Een zelfgemaakte snoep, want in de winter wil ik mijn huis niet uitkomen en probeer ik dus zoveel mogelijk zelfvoorzienig te zijn.

Zelfgemaakte snoep bestaat uit:  

1 kop suiker, 1/2 kop water, 1 eetlepel honing ,1 eetlepel citroensap, 1/2 theelepel gemalen gember, 1/2 theelepel tijm,1/4 theelepel gemalen kruidnagel: doe alles in een kookpot en zet het vuur eronder. Laat het 15minuten zacht pruttelen terwijl je af en toe roert. Als het dik en stroperig is geworden probeer je met een lepel snoepjes te druppelen op een bakplaat. Laat ze afkoelen en bestrooi met bloemsuiker zodat ze niet aan elkaar kleven. Heerlijk! En nu MOET ik verder gaan cocoonen! 

 

 

 

 

 

 

 

Ouder »