Tantehilde.be

Adam, pop nr 286

Categorieën: poppen Reacties: 5 maandag, 24 november 2014 16:35

De vraag: Wat was er eerst: het popje Adam of het geboortekaartje?

Het antwoord: Voor er iemand op het idee komt om een geboortekaartje bij mij te bestellen: dat kan ik niet he!

Ik kan 'alleen maar' popjes maken…

pop nr 285 Olivia

Categorieën: poppen Reacties: 1 maandag, 17 november 2014 10:13

Voor kleine Olivia mocht ik een popje maken met een hele moodboard aan wensen en kleuren. Dat was tof om nog eens in mijn overvolle lapjeslade te snuisteren op zoek naar het geschikte stofje!

Blauw kleed

Categorieën: kleren en kleedjes Reacties: 10 woensdag, 12 november 2014 23:37

Dus. Ik heb nog eens iets genaaid voor mezelf. Ik heb zelfs redelijk veel genaaid voor mezelf de laatste tijd. Maar ik heb redelijk weinig foto's van mezelf gemaakt de laatste tijd. Vandaag maakte ik het goed. En de jongste zoon hielp mee. Hij hielp mee bij het uitzoeken van een goede locatie, toen vond hij zichzelf het geschikte model, daarna werd hij de fotograaf (een statief is trouwens een ultiem speelgoed voor bijna-6-jarigen!)en toen hij het krijtbord interessanter vond  dan de ontspanknop, moest ik de afstandsbediening gebruiken. 

"Jurk/tuniek 21 uit de Knipmode oktober 2014". Mijn excuses, maar tuniek dat is dus een woord dat ik niet over mijn lippen krijg. Ik zeg gewoon "kleed", heerlijk verwarrend…

Dit model heeft zakken in de zijnaad, pofmouwen met een manchet, valt fijn ruim en is redelijk kort. Dit wordt mijn lievelingskleed, ik voel het. Ik gebruikte tricot, dus een rits op de rug was niet nodig. Ik hoop alleen dat de stof niet teveel krimpt in de was, voorwassen heb ik nog niet geleerd…

pop nr 284 Klara

Categorieën: poppen Reacties: 5 maandag, 20 oktober 2014 09:50

Een paar jaar geleden maakte ik een popje voor het pasgeboren nichtje Anna van Vink: het was een winters popje voor een winterkindje. Afgelopen zomer werd Klara geboren, een zomers zusje voor Anna. Ik kreeg een mailtje of ik een zussenpopje kon maken: "Klara is een echt lentekindje, buiten wordt ze helemaal rustig en ze schaterlacht van gras dat kietelt. Ze heeft donker krulhaar en zwarte pretoogjes die altijd glanzen. Ze kreeg een groen mutsje van haar tante bij de geboorte. Wat denk je van een popje met een jurkje met grasprint, blote benen, en een groen mutsje?"

En zo zien jullie het resultaat op de foto's: een zomers popje in fris groen met blote beentjes zodat ze het gras voelt kriebelen aan haar teentjes..

Popje nr 283 Boaz

Categorieën: poppen Reacties: 2 donderdag, 16 oktober 2014 14:59

Stoere jongens krijgen van mij een stoer popje: welkom Boaz!

Ouder »