Tantehilde.be

Over Odin, schapen en de poel (om maar een titel te verzinnen)

Categorieën: beesten, de boerderij, poppen Reacties: 6 dinsdag, 8 april 2014 10:10

Stoer, een baard en borstelige wenkbrouwen, én een vikingschip op het geboortekaartje. Dat moet Odin zijn!

Odin heeft vrolijke kleuren en hele dikke warme laarzen. En uiteraard heel stoer, want zo een weer met blote armen trotseren?!?

Zijn riem is mee in de zijnaden van het lijf vastgestikt. De helm is van wol, da's lekker warm.  De horens van zijn helm zijn zoals staartjes vastgestikt tussen de naden van het hoofd. De wenkbrauwen zijn er nadien opgenaaid, dat waren knipseloverschotten van de baard.

En zijn mouwloos vest, dat is ook zo warm. Ik heb voor mezelf dan maar zoiets gemaakt. Geknipt uit 1 stuk, en de randen met een rolzoompje met de overlock afgewerkt. Het was klaar in 15 minuten. Ik vond van mezelf dat ik er superhip uitzag, maar mijn man vond dat ik er volledig in stijl van de lammetjes bijliep…

Reken maar dat ik dat als een compliment opvatte:

Ondertussen is de wei al goed vol met dartele lammetjes. Ik hoor mijn dochters dagelijks zeggen: "Kom, we gaan herderen!"

En zoals elk jaar aan het begin van de lente zetten we vissen in de poel:

Aan deze poel broedt elk jaar een koppel wilde eenden. Bij de wekelijkse check-up van de poel – waarbij de kinderen meekomen want modder is leuk – zagen we nog net één eend opvliegen en lag er een dode woerd in het water. Discreet haalde mijn man het dier weg en gaf het een begrafenis in intieme kring, ttz zonder kinderen.

Hoor ik nadien die kleinste van mij vertellen aan zijn grootvader: "Het mannetje lag dood, en het vrouwtje zat er eerst nog naast maar is toen weggevlogen."  Dan denk je dat die kinderen maar wat in de modder staan te dabben, maar ze hebben alles gezien en elk gesprek opgevangen…

Op de post.

Categorieën: de winkel, poppen Reacties: 3 maandag, 7 april 2014 09:10

En dan moet ik zo een lief gezichtje in een postpak proppen… ik vind dat toch altijd een beetje zielig, maar ik weet dat ze goed terecht komt, goede reis Sietske!

2e datum workshop

Categorieën: tussendoor Reacties: 5 maandag, 3 maart 2014 12:42

De eerste workshop op 19 april bij Annamarieke (www.annamarieke.be) is volzet. Maar er is een tweede datum:

Wanneer: zondag 4 mei 2014 van 10 tot 16u
Waar: bij Annamarieke in Pellenberg
Inschrijven bij Annamarieke (www.Annamarieke.be) of op haar facebookpagina!

Workshop poppenmaken!

Categorieën: tussendoor Reacties: 2 woensdag, 12 februari 2014 21:12

Annamarieke (www.annamarieke.be) organiseert toffe workshops in haar nieuwe atelier in Pellenberg (Leuven). Wie curieus is kan op het openingsweekend al eens gaan koekeloeren!

En wie poppen wil leren maken terwijl ik je alle geheime poppen-maak-kneepjes vertel, kan een workshop volgen:

Wanneer: zaterdag 19 april 2014 van 10 tot 16u
Waar: bij Annamarieke in Pellenberg
Inschrijven bij Annamarieke (www.Annamarieke.be) of op haar facebookpagina!

1 meter stof

Categorieën: kleren en kleedjes, schoons van anderen Reacties: 4 woensdag, 12 februari 2014 12:01

Wat zal ik eens maken? Ik heb keiveel stof liggen, maar dikwijls is dat slechts één metertje..

Maar ziet: er is een nieuw naaiboek met 12 outfits uit 1 meter stof!

Marijke Sileghem – vroeger rechterhand van ontwerpster Kaat Tilley – bedacht een aantal creaties/kledingstukken die uit 1 meter stof gemaakt kunnen worden. Meer nog, ze creëerde een hele collectie van stuks die naar hartelust tot diverse outfits kunnen gecombineerd worden. De collectie kreeg dan ook de toepasselijke naam 'Only One Meter'. 
Alle projecten in het boek zijn stap-na-stap geïllustreerd en duidelijk omschreven, wat ze niet alleen voor doorwinterde maar ook voor beginnende naaisters haalbaar maakt.  De uitvoering in neutraal baalkatoen zorgt er bovendien voor dat ik mij het kledingstuk gemakkelijk in een favoriet stofje kan voorstellen. 
Ik ben fan! En jij?

verschenen bij uitgeverij Stichting Kunstboek: 'De geknipte outfit met 1 meter stof'

Ouder »