Tantehilde.be

Slaapwel Filip, mijn beste bokkenvriend.

Categorieën: beesten Reacties: 4 donderdag, 9 april 2015 23:30

Filip mijn bok, mijn liefde, je was schoon, slim en grappig. Ondeugend en ongeduldig was je ook. Je werd geboren op 4 december 1999, de trouwdag van Filip en Mathilde. Je was mijn langverwachtte geit, mijn verlovingsgeschenk. Jij was de koning van het erf. Je ontsnapte uit elke wei of stal, brak elke deur stuk en at alle planten op. Je smulde stiekem alle aardbeien-bloesems op en bemekkerde dan nadien luid je schuld. Je hield van boomschors, kersenboomschors-eten was je specialiteit. Je liep mij overal achterna als een hondje en volgde mij tot in de keuken om daar aan de planten te knagen. Met je wilde bokkesprongen tegen de hond Belle verloor je bijna een oor. Je deed wilde achtervolgingen met de hond Ronja en brak toen je pootje. Maar je was sterk en koppig en je genas elke keer. Geen dier was te groot voor jou of je was de baas: in de stal bij de paarden was je een prins, bij de schapen was je de koning. We moesten je horens een stukje afzagen omdat je te wild tegen de schapen tekeer ging als je bieten te eten kreeg. En weet je nog dat je bijna stikte in die koord waarmee je aan de boom vastgebonden was? Toen je 10 jaar werd, en elke winter moeilijker werd voor jou, vroeg ik voorzichtig hoe lang een geit kon leven. “9 jaar” zei wouter. Toen je 11 werd, kon een geit volgens hem 10jaar worden… Ik durfde het de laatste winter niet meer te vragen. Je was oud en mager geworden, je was dan ook al 15 jaar.  15 jaar lang was je mijn beste bokkenvriend en onze liefde was wederzijds. Ik ga je missen, Filip, ik ga je apen-streken missen..

 

 

nr 293 Jeanne

Categorieën: poppen Reacties: 7 dinsdag, 24 februari 2015 09:21

Jeanne is gemaakt naar de tekening van haar geboortekaartje. Want Jeanne gaat grote zus worden en daar hoort een speciaal kadootje bij. Dat kaartje…ik voelde mij plots weer 6 jaar als ik aan Jaklien Moerman denk. 'Een schaap met witte voetjes', 'Floris en Floriaan', 'Een molen voor Annelientje (mijn favoriet!), 'Een koffertje vol dromen', 'Gaatjes in de hemel',  'Simon en Saartje'…enfin, de halve boekenkast uit mijn kindertijd. Welk was jouw favoriete verhaal?

Echte wol

Categorieën: beesten Reacties: 7 donderdag, 12 februari 2015 11:40

Echte wol, er gaat toch niks boven echte wol! (ja ik weet het, ik spreek mezelf tegen met het breien van de laatste truien..)

Maar wanneer zou dat eens gebeuren dat ik iets met die wol ga doen…nu heb ik wéér een zak wol bijgehouden..mijn man vloekt een beetje. Net zolang waarschijnlijk tot het wolletje een bolletje en dan een trui wordt…

“Is mijn trui al af?”

Categorieën: breien Reacties: 6 zaterdag, 7 februari 2015 01:03

'"En? en? en? is mijn trui af???"

"Gisteren al ;) Maar het is meer mijn maat, sorrrrryyyy"

"neeeee, kga wenen!"

Ik heb het dan toch maar aan haar gegeven. Ze had tenslotte een oversized trui gevraagd…

Om het zelf te maken: Hier is de beschrijving in twee maten: 140 en een vrouwenmaat

 

Een pull per week!

Categorieën: breien Reacties: 6 donderdag, 5 februari 2015 10:26

Er is één ding waardoor ik toch van de winter hou. Of wacht, twee dingen: de kachel en winter-breien. En het allerbeste is een combinatie van beide. De breimachine staat niet bij de kachel, noodgedwongen moest ik dus de breipriemen uithalen voor mijn combinatie der dromen. Deze trui werd dus écht met de hand gebreid. En het kind is zo dankbaar, want ze draagt de trui al 2 weken non-stop en was afgelopen weekend heel boos omdat ze het 's nachts niet mocht dragen en was de ochtend nadien nog veel bozer omdat de trui in de wasmachine zat.

Model: slobbertrui

Maat: oversized

Kapsel: in de stijl van geitewollensokken, niet gekamd dus

Broek: onder het moto 'laat uw kind zelf de kledij kiezen'

Boots: duur, want door het intens gebruik veel herstellingen nodig

Met vooral veel avond-breien en af en toe wat ochtend-breien was deze trui op 6 dagen klaar. Een wonder!

Wonder twee: Ik heb het patroon uitgeschreven! Vooruit met de geit met die breipriemen!

Ouder »