Tantehilde.be

Nog maar eens 35 jaar!

Categorieën: schoons van anderen Reacties: 2 woensdag, 8 juli 2015 16:43

Laat het mij zo zeggen: Ge moogt mij zoveel jaren later nog altijd ne gelukkige 35e verjaardag wensen!

Boekjes zijn verloot!

Categorieën: tante trakteert Reacties: geen dinsdag, 7 juli 2015 21:20

Uit de 25 reacties  voor het Duitse boek heeft Random.Org voor mij 5 cijfers geloot: het zijn de nummers: 10 – 3 – 25 – 15 – 23:

 sofiejoanna Wijnants, Sigrit, Eline, georgina: 

Dames, mailen jullie mij op hilde@tantehilde.be

 

Nu moet ik verderdoen, ik ben druk druk druk bezig: 

 

 

De avonturen van de familie Merckx

Categorieën: kinderen, schoons van anderen, tussendoor Reacties: 4 woensdag, 1 juli 2015 08:58

door cartoonist AAaRGh, check (en like!) maar eens de facebookpagina van de familie De Koninck, de fratsen van Jolien en Lena zijn ook grappig. Eigenlijk zijn ze zo grappig dat ik altijd luidop moet lachen met die stripjes. En dat schreef ik ook in een bericht aan de cartoonist. "Ik ben fan, maar mijn kinderen zijn óók grappig!". "Ha ja? vertel eens?" antwoordde hij. En een dag later kreeg ik stripjes van de familie Merckx in de mail! Ik heb er dus nog eentje, die krijgen jullie volgende week te zien. So stay tuned, het wordt hier opnieuw kei-spannend op deze blog!

Wie wil er een Duitse versie van het poppenboek?

Categorieën: tantehilde schrijft een boek Reacties: 26 dinsdag, 30 juni 2015 10:41

"Tantehildes Puppen selbst genäht"

Ik mag van mijn uitgeverij 5 boeken verloten onder mijn lezers!

Wie heeft er graag een Duitse versie van het poppenboek, of heeft een duitstalige vriendin die binnenkort jarig is?

Laat je emailadres hieronder achter en volgende week verloot ik 5 boeken!

°°°gesloten°°°

Uit de 25 reacties heeft Random.Org voor mij 5 cijfers geloot: het zijn de nummers: 10 – 3 – 25 – 15 – 23:

 sofiejoanna Wijnants, Sigrit, Eline, georgina: 

Dames, mailen jullie mij op hilde@tantehilde.be

 

 

Het vakantiekookboek van de juf

Categorieën: kinderen Reacties: 9 maandag, 29 juni 2015 23:44

En toen was het plotseling eind juni en had ik dit jaar nog geen 10 keer geblogd. Maar ik was dit jaar wél op tijd met het organiseren van een tof juffenkado! Al kwam de eindsprint echt op het einde en zijn de kadootjes vanavond pas klaar. Maar ziet, het is morgen toch nog wel een halve dag school, tijd genoeg om een kado'ke af te geven!

Het werd een vakantiekookboek voor de juf met alle lievelingsrecepten van de kinderen. 

Het hele idee van een kookboekje is eigenlijk gepikt van 't Internet: Mme Zsazsa maakte een vriendenboekje, en zij had dat idee op haar beurt gepikt van Vink. Maar omdat één van de juffen graag kookt, werd het hier een kookboekje. Dat vergde wat extra inspanning en medewerking van alle ouders, en extra huiswerk voor de kinderen. Maar ze hebben dat allemaal heel flink en heel stiekem gedaan. 

3 weken geleden deelde ik aan alle kinderen een dubbelgevouwen A4 uit waarop stond: 'Het lievelingsrecept van…'. Ze mochten thuis hun lievelingsgerecht, of een origineel familiegerecht noteren en er een mooie tekening bij maken. Daarna verzamelde ik alle recepten en bundelde alles per klas. Er kwamen toffe recepten binnen (en ik heb mijn eigen kookboek daarmee ook een beetje uitgebreid, hehe) en veel ouders hielpen hun jonge schrijvertjes:

(wat een schattige getekende wafel!)

Een elastiek houdt het hele boekje bij elkaar.  Zo kon ik blaadje per blaadje makkelijk bijvoegen als ik ze ingevuld terugkreeg. Dat was het plan. Uiteraard heb ik al die inkepingen vanavond moeten knippen. En een schone kaft schrijven! Maar omdat schoonschrift niet aan mij besteed is, deed ik het met carbonpapier (gekocht in het vooreurose tijdperk!)

Ondertussen zijn de boekjes al heel veel keer opengelegd en weer dicht en blijkt het rekkersysteem toch niet zo bestand tegen kreukels. Maar een kookboek is om gebruikt te worden, dus smakelijk juffen en een fijne vakantie!

 

Ouder »